torsdag 26 april 2012

Fredrik och Anton Dimming


Svar

1.      1. Vi skulle beskriva Doria som en fundersam, gnällig tjej som tycker synd om sig själv. Hon gillar att irritera sig på andra personer och deras personligheter och vi tycker det är lite störande att hela tiden läsa om hennes problem. Doria är 15 år och har Algerisk baggrund. Hon bor i Paris med sin mamma som är hotellstädare och de är fattiga. Hennes pappa har stuckit från dem och träffat en annan. I skolan går det ganska dåligt för henne och hon har bara ett fåtal kompisar. Hennes största intresse är att hitta fel hos andra.
2.     2.  Hon är inte intresserad av skolan. ”Om det är nåt som retar mig är det alla lärare som tävlar att vara så originella i omdömen. Resultatet blir att dom är lika idiotiska allihop” s. 37. Hon gillar helt enkelt inte lärare och de som jobbar på skolan. Att hennes inställning till lärarna inte är speciellt positiv kan dels bero på att de har samma inställning till henne. Det enda Doria gillar i skolan är bilden.
3.     3.  Mamman får ingen respekt på jobbet och chefen kallar henne och alla andra invandrare som jobbar för honom för Fatma istället för deras riktiga namn. Doria beskriver en slags mur mellan lägenhetsområdet och det lite finare radhusområdet.
4.     4.  Hamoudi är en av Dorias få vänner. Han är några år äldre och åt gangster hållet. Han håller på med knarklagning och är emot samhället. Men Doria tycker om honom och de är inte vanliga vänner utan mer som syskon. De bryr sig om varandra och båda har många problem. De är båda funderare men i stället för att tänka i skolan tänker de mycket på samhället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar