lördag 7 april 2012

Mer om författarinnan...

Boken kom ut 2007 och har översatts till 24 språk. Läs gärna en recension av boken som skrevs 2005.

Följ länken!
http://www.svd.se/kultur/faiza-guene-trotsar-elitens-sprak_420531.svd

12 kommentarer:

  1. Vi tycker att recensionen stämmer fint med det som står i boken. Hon skriver på ett lätt sätt för att få ungdomar att vilja fortsätta läsa. Så vi håller i stort sett med recensionen.

    Vad tycker ni?

    //Felix och Oscar S.

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående skribent.

    SvaraRadera
  3. Roligt att läsa om hennes egna tankar om framgången och hur hon behandlas av andra franska författare efter debuten. Recensionen är lätt och intressant att läsa, precis som boken. Jag håller med Felix och Oscar.

    //Linn

    SvaraRadera
  4. Vi tycker precis som oskar och felix att boken var "lätt smält" och väldigt anorlunda från andra böcker. Vi upplever det som en självbiografi och trovärdig.
    Bra bok.

    // Evelina och Anna.

    SvaraRadera
  5. Recensionen handlade mer om författarinnan och hennes skrivspråk än om boken. Det diskuteras mycket om att hennes språk i boken är slarvigt och att hon använder mycket slang.

    Vi tycker att det är bra att hon skriver på det sättet som hon gör för det känns mer verklighets troget. Den är väldigt lättläst vilket gör att man vill sträck läsa den. Det händer inte så mycket men man får en bra bild av hennes liv och hur hon mår. Man förstår hur orättvist det kan va för vissa invandrare och för någon som har ett handikapp.

    Hanna och Emelie.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  7. recensionen stämmer bra på boken, men jag skulle nog lagt lite större betoning på att nämna att hon ser väldigt negativt på det mesta och upplever att många är emot henne.
    Men de tar upp det mesta, exempelvis att hon inte skriver på traditionellt språk utan på ett mer vardagligt sätt så man kan känna igen sig lite mer i berättelsen.

    Vad tycker ni andra?

    SvaraRadera
  8. Recensionen var bra och jag håller med föregående kommentarer.
    Förutom Hermans:)
    //Fredrik

    SvaraRadera
  9. Jag tycker recensionen stämmar väl överens med mina egna tankar. Har läst ut boken, den var väldigt lättläst. Tycker som Hampus att det borde stått lite om Dorias sätt att hantera saker och om hur hon faktiskt behandlas.

    SvaraRadera
  10. Tycker recensionen stämmer bra överens om vad jag tycker. Dock tycker jag att boken är lite för bitter och lite för lättläst för att jag ska kunna gilla boken. Men den går snabbt att läsa och ganska intressant om hur hennes uppväxt var. Eftersom jag tycker den är ganska självbiografisk.

    SvaraRadera
  11. Boken är lättläst och det går snabbt att läsa. Tycker den är helt okej. Jag har bara läst 50 sidor men hittills är den helt okej, inte tråkig men inte så bra heller.Dorin verkar vara en Riktig speciell tjej som är väldigt irriterad av sig. återkommer på torsdag med mer!

    EJOP

    SvaraRadera
  12. Haha Oscar du är ju grym på recensioner...!

    Som de skriver i recensionen så använder hon ett vardagligt språk i boken, men jag kan inte säga att jag tycker det framgår på samma sätt i denna svenska upplaga jämfört med vad jag tror att det märks eller känns i den franska. Jag tycker precis så som Herman och Hampus att det är konstigt att Dorias "tankar" eller reflektioner över olika händelser och hur hon reagerar inte är nämnda. Annars tycker jag att det var en bra recension.

    Hugo

    SvaraRadera