torsdag 26 april 2012

Svar på de första frågorna Emelie & Hampus


1. Doria är 15 år och bor i en förort utanför Paris. Hennes pappa har lämnat henne och hennes mamma för en ny ung kvinna i Marocko. Hennes mamma är analfabet och möter på mycket problem i hennes vardag.
Doria är en väldigt instängd person och har en negativ inställning till det mesta. Doria pratar med psykologer som försöker få henne att öppna sig mer och må bättre.

2. Lärarna strejkar hela tiden och Doria ser ingen mening med skolan.
Den enda gången rektorn kommer ut från sitt kontor blev han överfallen i korridoren och fick tårgas sprutad i ansiktet. (s. 55)

3. När Doria var liten och lekte i sandlådan ville ingen leka med henna bara för att hennes mamma hade målat hennamålningar på hennes händer.
Yasminas chef kallar henne för Fatma och verkar tycka att det är riktigt kul. Han kallar även alla kineser får Pingpong. (s. 11)

4. Hamoudi är Dorias vän som hon brukar träffa i trapphuset. De brukar sitta och prata om allt möjligt och han är hennes bästa vän.
Han har det inte så lätt. Han knarkar och han har svårt att få ett bra jobb. Han verkar inte bry sig om framtiden utan han verkar ha tröttnat på allt.
De har en relation som liknar den mellan syskon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar