torsdag 26 april 2012

kiffe kiffe imorgon


1.       Huvudpersonen heter Doria och är 15 år gammal. Hon bor i en förort i Paris med sin mamma. Hennes mamma är analfabet och de är inte så fint. Hennes pappa har lämnat familjen och bor i Marocko. Doria litar inte på någon. Hennes mamma har det svårt ekonomiskt och Doria har de svårt i skolan, hon skiter i allt och bryr sig inte.

2.       Om det är något som retar mig är det alla lärare som tävlar om att vara originella i sina omdömen.  Resultat blir att dom är lika idiotiska allihop… Värsta omdömet nånsin fick jag från min lärare i fysik och kemi, Nadine Benbarchiche” En sorglig och hopplös elev som får mig att begära avsked eller begå självmord…” sida 37 rad 3
Det här citatet visar att hon hatar alla lärare och det bryr sig inte om henne. Lärarna i skolan har helt enkelt gett upp hoppet om Doria.
Hon bryr sig inte om skolan och hon hatar allt och alla.

3.       Mamman jobbar på ett hotell och får dåligt betalt och blir rasistisk behandlad av sin chef. Alla social arbetare behandlar Doria och hennes mamma som dom är dumma och inte fattar något. Som att dom inte är tillräckliga.

4.       Han är en pundare som röker hasch hela dagarna. Det har gått snett i livet för honom och han ses av Doria som en väldigt bra kompis som hon kan prata med allt om. Ibland nästan som en extra pappa.
/    /Evelina och Christopher



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar